Aveyron Wandelvakantie: Millau, Gorges des Raspes & Vallée du Tarn

Fiets en wandelvakanties in zuid-frankrijk met La Ligne Verte

Home            Wandelen             Vallée du Tarn           W21

link to our English websiteWandelvakantie in Zuid-Frankrijk: Millau, Vallée du Tarn

Millau - Viaduc de Millau - St.Rome de Tarn - Le Minier - Ayssènes - la Jourdanie - Castelnau Pégayrols - Millau


Het stroomgebied van de Tarn in de Aveyron kent ruige en spectaculaire Gorges in de Cevennen en lieflijke rivierdalen in het westen. Daartussenin zitten de Gorges des Raspes : een ongerept en door het toerisme nog maar nauwelijks ontdekt gebied, waar het mediterrane klimaat voor een fantastisch voor- en najaar zorgt. Je kunt in dit gebied in Zuid Frankrijk enkele zeer mooie wandelvakanties houden.

De Tarnvallei nabij St. Rome de Tarn in de winter Deze wandeltocht (W21) gaat van Millau via het plateau du Lévézou naar de de vallei en de Gorges van de Raspes du Tarn. In kleine maar comfortabele hotels word je hartelijk ontvangen. Je wandelt stroomafwaarts langs dun beboste berghellingen aan beide zijden van de Tarn. In een van de dunst bevolkte streken van Frankrijk is nog volop plaats voor natuur. De film Microcosmos is in deze ongerepte streek opgenomen.


En om de rust in de streek te bewaren is hier het hoogste viaduct ter wereld gebouwd. Je wandelt vlak langs en onder dit indrukwekkende en mooie kunstwerk van een Engelse architect.
Er zijn speciale bezoekers plaatsen aangelegd voor geïnteresseerden.

Je wandelt over goede wandelpaden door een licht bebost gebied met regelmatig schaduw.

Water en afkoeling volop aanwezig.

Dit is een tocht zonder zwaar klimwerk. Hoogteverschillen variërend per dag van 50m tot 300m, geen steile klimmen.Een pagina met foto's van de Vallée du Tarn

Surf hieronder door naar de details en prijzen van de diverse arrangementen van deze wandeltrektocht.

Budget arrangement : * en ** hotels. Je begint en eindigt deze tocht in een * BnB hotel in Millau.
Je gaat hier naar het Budget arrangement voor de prijzen en alle details.

Standaard arrangement : ** hotels en in Castelnau Pégayrols : *** Gîte met zwembad. Je begint en eindigt deze tocht in een ** BnB hotel in Millau.
je gaat hier naar het Standaard arrangement voor de prijzen en alle details.

Plus arrangement : ** en *** hotels en in Castelnau Pégayrols : *** Gîte met zwembad. Je begint en eindigt in het 18e eeuws **/*** hotel Château de Creissels op 2 km van Millau.
je gaat hier naar het Plus arrangement voor de prijzen en alle details.

Superior arrangement : *** hotels en in Castelnau Pégayrols : *** Gîte met zwembad. Je begint en eindigt in het 18e eeuws **/*** hotel Château de Creissels op 2 km van Millau. Het verschil met het "plus" arrangement zijn de ruimers/mooiere kamers.
je gaat hier naar het superior arrangement voor de prijzen en alle details.

Aveyron

In dit zuid-Franse departement met 260.000 inwoners en een oppervlakte van een vijfde van Nederland is rust en ruimte vanzelfsprekend. Een streek, op een hoogte van tussen de 300 en de 800m, die nog maar net door het toerisme is ontdekt en dus nog een ongerepte natuur heeft. Dankzij de uitbundige bloemenpracht van velden vol orchideeën in het voorjaar en de vroege zomer, de prachtige herfstkleuren van de eiken- en kastanjebossen in het najaar en de veelheid en verscheidenheid aan vogels is dit gebied een echte aanrader voor de wandelaar-natuurliefhebber. Je zult de veelkleurige smaragdhagedis vaak tegenkomen en langs de hellingen van de Tarn zul je de cigades horen alsof je in de Provence was. Tegen de avond zullen de uilen, krekels en de bidsprinkhanen je verrassen. Niet voor niets is de film-documentaire "Microcosmos" over insecten hier vlakbij gemaakt.

 Zomers ben je natuurlijk verzekerd van zon en af en toe een onweersbui ter verkoeling.

Langs de oevers van de Tarn zul je zeer verschillende landschappen passeren: Bij Millau de uit de hoogvlaktes (Causses) gesleten canyons (Gorges) en het befaamde viaduct, hoger dan de Eifeltoren. Na een klim naar en over de ruige Causse du Larzac volgt een prachtige klim naar de bergachtige uitlopers van de Plateau de Lévézou. Je loopt 15 km door de zgn. Gorges van de Raspes du Tarn in de Tarn vallei, steile granieten rotsen en daarna door tamme-kastanjebossen langs de vriendelijk vallei van de Tarn, niet toevallig de Vallée de l’Amitiée genoemd, met glooiende hellingen en bergkammen die tot 400m hoog uitsteken boven de rivier in de vallei. Je loopt beneden in het dal, maar ook boven over de bergkammen, waar een steeds afwisselend golvende landschap panoramische vergezichten oplevert met de typische gelaagdheid van gebergtes in de verte (de Monts de Lacaune, de Montagne Noir, de Causses en de Cevennen). Langs en door de vallei van de Tarn ga je terug naar Millau. Je kunt er interessante musea, brocantes, (avond)markt en een grote Gallo-romeinse pottenbakkerij bezoeken.


Over ons Een arrangement boeken Contact


Wandelen in de
Vallée du Tarn
Wandelen in
Pays de Roquefort
Wandelen in de
Gorges du Tarn

 

Home            Grands Causses               Wandelen             Vallée du Tarn                W21