Aveyron

Wandelvakanties in Pays de Roquefort

Wandelvakanties met bagagevervoer in Zuid-Frankrijk

Fiets en wandelvakanties in zuid-frankrijk met La Ligne Verte

Home           Grands Causses            Wandelen             Pays de Roquefort


Wandelen in Pays de Roquefort en over de Causse du Larzac.

Individuele wandeltrektochten in Zuid Frankrijk.
Van hotel naar hotel met bagage transport.
Licht tot actief, 4 tot 14 dagen, budget tot luxe wandelarrangementen.


IN HET PARC NATUREL REGIONAL DES GRANDS CAUSSES

Wandeltocht  Arrangement  W29  Pays de Roquefort en Larzac Tempeliers 
6 - 8 dagen  standaard  en plus  Alle details W29

W30  Pays St. Affriquain - Avant Causses 
5 - 8 dagen  standaard  Alle details W30 standaard


Klik hier voor een pagina met foto's van de Pays de Roquefort.

Aan de zuidoever van de Tarn beginnen de kalksteenplateaus van Zuid-Aveyron. Men spreekt van Causses. Hier de Avants Causses. Ook hier veel grotten (en Avens) en onderaardse rivieren. Een geologisch zeer interessant gebied. De bekendste grotten(kaaskelders) vind je in Roquefort, beroemd om zijn schimmelkaas die in die grotten ligt te rijpen.
Hier de typische bloemenpracht van kalsteen plateaus met velden vol orchideeën in mei en juni.Tot de Pays de Roquefort moet de Causse du Larzac gerekend worden met zijn vele gerestaureerde Middeleeuwse Tempeliersvestingen van waaruit de kruistochten begonnen in de 10e - 13e eeuw. Ook de Rougiers, de bauxietrode vallei van Camarès en de Cisterciënzer Abdij van Sylvanès en St.Affrique tot dit landschap gerekend, waar voornamelijk van schapenteelt wordt geleefd. De meeste wandelingen beginnen en eindigen in St.Affrique, een klein zuidelijk stadje , waar op de markt niemand haast heeft. De streek straalt rust uit, de natuur is bijna onbedorven; herders en kuddes schapen zullen je ophouden, maar alleen als je haast heeft.

Office de Tourisme Pays de Roquefort

MILLAU, CENTRUM VAN ACTIEVE VAKANTIES IN FRANKRIJK


Roquefort en Aveyron
Roquefort en Aveyron


Ons aanbod van wandeltrektochten biedt

Twee andere wandelgebieden in het Parc des Grands Causses

Gorges & Causses (Gorges du Tarn)

Tarn vallei (van Albi naar Millau)PARC NATUREL REGIONAL DES GRANDS CAUSSES & PARC NATIONAL DES CEVENNES: MILLAU

Dit regionaal park is nu beschermd natuurgebied: een Parc Naturel Régional.
Hier nog volop ruimte om te ademen en tijd om bij te komen van drukte en haast. Aveyron en Tarn zullen je gastvrij onthalen. De prachtige, panoramische landschappen met hun eeuwenoude pitoreske dorpjes gebouwd van natuursteen.
Land van steen en water: ondergrondse rivieren, bronnen, beken, valleien en meren onder een blauwe lucht en een stralende zon. Dit land lijkt gemaakt voor outdoor aktiviteiten en onthaasting. Het stroomgebied van de Tarn met zijn vele zijrivieren en de spectaculaire Gorges(Canyons) is het decors van je wandeling.
Dichtbij Millau, in het centrum van het Parc des Grands Causses, is het hoogste viaduct (343m) ter wereld gebouwd. Deze 2500m lange en bijzonder goed in het landschap passende, elegante brug over het dal van de Tarn aan de ingang van de Gorges du Tarn verbindt het Levezou plateau en de Causse du larzac met elkaar voor de A75 snelweg van Parijs via Clermont Ferrand naar Montpellier.


MILLAU, CENTRUM VAN ACTIEVE VAKANTIES IN FRANKRIJK.

Wandelvakanties in dit gebied in het zuiden van het departement Aveyron, in de sinds kort als "Occitanie" bekend staande grootste regio van Zuid-Frankrijk, zijn bijzonder door de magnifieke vergezichten, die dit middelhoog gebergte de wandelaar elke dag biedt. Zie op deze pagina enkele foto's van dit panoramisch gebied .

Meer informatie over dit natuurpark

Reizen naar dit gebied: alle details

Behalve in ons eigen gebied - de Grands Causses - organiseren wij ook in andere interessante gebieden in Zuid-Frankrijk, zoals de Dordogne vallei, de Provence en op Corsica, individuele wandeltochten.


La Ligne Verte

Voor alle tochten geldt:


Over La Ligne Verte Boek een tocht Contact

walking and cycling holidays in the south of France
Als je een of twee keer per jaar op de hoogte gehouden wilt worden van onze wandel- en fietsvakanties vul dan je naam en email-adres in in ons contact-formulier . Stuur ons je telefoonnummer en wij bellen je terug.Home           Grands Causses             Wandelen             Pays de Roquefort

Voor een advies op maat...
Over ons Een arrangement boeken Contact