Aveyron

Wandelen rond Millau, Vallée du Tarn & Viaduc de Millau

Fiets en wandelvakanties in zuid-frankrijk met La Ligne Verte


Home               Grands Causses               Wandelen              Vallée du Tarn        W21 plus

link to our English website
Creissels- Viaduc de Millau - St. Rome de Tarn - Ayssènes - Castelnau Pégayrols - Creissels

Arrangementen Dag voor Dag Prijzen


In het stroomgebied van de Tarn in de Aveyron vind je ruige en spectaculaire canyons (Gorges) en lieflijke rivierdalen in het westen. Daartussenin zit de vallei van de Tarn: een ongerept en door het toerisme nog maar nauwelijks ontdekt gebied waar het mediterrane klimaat voor een fantastisch voor- en najaar zorgt. Deze wandeltocht voert van Millau en de de Causse du Larzac naar de bergachtige hellingen van de vallei van de Tarn en de mooie Vallée de la Muse.


De vallei van de Tarn tussen Brousse-le-Château en Broquiès

In comfortabele hotels word je hartelijk ontvangen. Je wandelt stroomafwaarts langs dun beboste berghellingen aan beide zijden van de Tarn. In een van de dunst bevolkte streken van Frankrijk is nog volop plaats voor natuur met kleine middeleeuwse dorpjes als Montjaux en Viala du Tarn. De film Microcosmos over insecten is hier opgenomen. Wandelende takken, bidsprinkhanen, cigales en ook de smaragdhagedis zul je op je wandeling kunnen tegenkomen. In de fossiele voetsporen van dinosaurussen zul je enige meters kunnen afleggen. Je verblijft 1 of 2 nachten in een mooie Gîte met zwembad vlakbij Castelnau Pégayrols in de Vallée de la Muse.

Om de provinciale stad Millau te ontlasten is hier het befaamde Viaduc de Millau gebouwd. Je wandelt vlak langs en onder dit indrukwekkende en mooie kunstwerk van een Engelse architect. Er zijn speciale bezoekers plaatsen aangelegd voor geïnteresseerden. Je wandelt over goede wandelpaden door een licht bebost gebied met regelmatig schaduw. Water en afkoeling volop aanwezig. Dit is een tocht zonder zwaar klimwerk. Hoogteverschillen variërend per dag van 50m tot 300m, geen steile klimmen.

Foto's Vallée du Tarn


Arrangementen Dag voor Dag Prijzen
 

Wandeltocht W21 plus arrangement
Routes 5- tot 6-daagse

5
dagen
6
dagen
Hotels
** & ***
Aankomst in Millau. Rondwandeling naar de waterval van Creissels. 5, 12 of 17 km. hoogteverschil: 100 of 300m. Dag 1 Dag 1 Millau Hotel la Capelle ***
Langs de Tarn rivier en onder het viaduct wandel je naar St.Rome-de-Tarn.
20 km. Hoogteverschil: 200m.
Dag 2
20 km
Dag 2
16 km
Auberge de Saint Rome. St Rome-de-Tarn **
Over de Causse de Montjaux naar Viala du Tarn. Prachtige wandeling met vergezichten op de Larzac en het viaduct.
16 of 18 km (Na transfer naar St.Rome-de-Tarn). Hoogteverschil: 470m.
15 km vanaf Ayssènes. Hoogteverschil: 310m.
Dag 3
17 km
Viala-du-Tarn **
Korte transfer naar Montjaux Als je vanuit Viala du Tarn vertrekt . Je wandelt vervolgens naar het plateau du Lévézou door de vallei van de Muse. Via Castelnau Pégayrols, een Unesco site. Je overnacht in een mooie *** Chambre d'Hôtes met zwembad.
11 km. (19 km zonder transfer)
Hoogteverschil: 400m.
Dag 3
19 km
Dag 4
19 km
Castelnau Pégayrols

***
zwembad
Langs het viaduct van Millau en in de voetsporen van dinosaurussen wandel je terug naar Millau.
17 km . Hoogteverschil: -300m.
Dag 4
19 km
Dag 5
19 km
Millau Hotel la Capelle ***
Einde arrangement na ontbijt Dag 5 Dag 6  

Arrangementen Dag voor Dag Prijzen

W21
plus arrangement

Basistarief p.p. in 2 persoonskamer met groot bed en incl. bagagevervoer van max. 2 bagages(15kg) p.p.
2023 BnB   Diners Basistarief
p.p. op
2p-kamer
Toeslag
HS p.p.
1-persoons
kamer
toeslag
5 dagen 4 1 € 563 € 11 € 196
6 dagen 5 3 € 660 € 12 € 232
Je kunt hier een van deze arrangementen boeken
EXTRA NACHTEN BnB   Diner Tarief
p.p. op
2p-kamer
Toeslag
HS p.p.
1-persoons
kamer
toeslag
Extra nacht in
Millau Hotel La Capelle ***
ja nee € 69 € 5 € 54
Extra nacht in
Castelnau-Pégayrols
***
zwembad
ja ja € 68 € 0 € 42
  • Niet inbegrepen: Lunches. Je kunt een lunchpakket de avond van tevoren zelf bestellen bij de hotelier.

  • Solo all-in: 171 % van basistarief, inclusief de 1p-kamertoeslagKorting op basis tarief voor groepen en gezinnen:
N.v.t. op toeslagen, extra nachten. Zie ook de algemene voorwaarden .
bij 3p'n :   7 % p.p.
bij 4p'n :   9 % p.p.
bij 5p'n : 10 % p.p.
bij 6p'n : 10 % p.p.
bij 7p'n : 11 % p.p.
bij 8p'n : 12 % p.p.Arrangementen Dag voor Dag PrijzenAveyron

In dit zuid-Franse departement met 260.000 inwoners en een oppervlakte van een kwart van Nederland is rust en ruimte vanzelfsprekend. Een streek, op een hoogte van tussen de 300 en de 800m, nog maar net door toerisme ontdekt en dus nog een ongerepte natuur heeft. Dankzij de uitbundige bloemenpracht van velden vol orchideeën in het voorjaar en de vroege zomer, de prachtige herfstkleuren van de eiken- en kastanjebossen in het najaar en de veelheid en verscheidenheid aan vogels is dit gebied een echte aanrader voor de wandelaar-natuurliefhebber. Je zult de veelkleurige smaragdhagedis vaak tegenkomen en langs de hellingen van de Tarn zul je de cigales horen alsof je in de Provence was. Tegen de avond zullen de uilen, krekels en de bidsprinkhanen je verrassen. Niet voor niets is de film-documentaire "Microcosmos" over insecten hier vlakbij gemaakt.

Vallei in januari bij St.Rome-de-Tarn
Sud Aveyron

Zomers ben je natuurlijk verzekerd van zon en af en toe een onweersbui ter verkoeling.

Langs de oevers van de Tarn zul je zeer verschillende landschappen passeren: bij Millau de uit de hoogvlaktes (Causses) gesleten canyons (Gorges) en het befaamde viaduct, hoger dan de Eifeltoren. Na een klim naar en over de ruige Causse du Larzac volgt een prachtige klim naar de bergachtige uitlopers van de Plateau de Lévézou. Je loopt 15 km door de Gorges van de Raspes du Tarn, steile granieten rotsen en daarna door tamme-kastanjebossen langs de vriendelijk vallei van de Tarn, niet toevallig de Vallée de l’Amitiée genoemd, met glooiende hellingen en bergkammen die tot 400m hoog uitsteken boven de rivier in de vallei. Je loopt beneden in het dal, maar ook boven over de bergkammen, waar een steeds afwisselend golvende landschap panoramische vergezichten oplevert met de typische gelaagdheid van gebergtes in de verte (de Monts de Lacaune, de Montagne Noir, de Causses en de Cevennen). Langs en door de vallei van de Tarn ga je terug naar Millau. Je kunt er interessante musea, brocantes, (avond)markt en een grote gallo-romeinse pottenbakkerij bezoeken.


Arrangementen Dag voor Dag Prijzen

W21: Millau, Raspes & Vallée du Tarn

W21a-budget * en ** details en prijzen
W21b-standaard ** en *** details en prijzen
W21d-superior ***,**** en ** details en prijzenHome           Grands Causses           Wandelen              Vallée du Tarn             W21             W21 - plus arrangementOver ons Een arrangement boeken contact