AveyronHome           Wandelen             Aubrac W38

Voor een advies op maat...Wandelen op de Aubrac (begeleid of onbegeleid)link to our English website
In het zuiden van het Central Massif op het magische plateau van de Aubrac (1300m alt.) kan de wandelaar zijn hart ophalen.
Fantastische vergezichten. Dit gebied is goed bekend bij de pelgrims op hun weg naar Santiago de Compostella. De Aubrac is misschien wel het meest indrukwekkende gebied van deze bedevaartstocht.

De wandelingen kunnen zeer goed onbegeleid worden gedaan, maar op verzoek kunnen wij ook voor een of meerdere dagen een begeleider aan je arrangement koppelen. Extra begeleide of onbegeleide dagtochten kunnen naar believen worden ingevoegd. Je arrangement wordt als je wilt geheel op maat gemaakt.

Je kunt kiezen uit een superior *** arrangement , een **/***plus arrangement of een standaard ** arrangement
 

walking holiday on the Aubrac with La Ligne Verte
Gentiane d'Aubrac

5 tot 8 dagen, 4 tot 7 nachten, met 3 tot 6 effectieve wandeldagen langs hotels en chambres d'Hôtes.
 


 

De Aubrac is een middelhooggebergte (1000 tot 1400 m hoog) van vulkanische oorsprong en maakt deel uit van het Centraal Massief. Ongeveer 300 miljoen jaar geleden werd dit gebergte in het Carboon- en Permtijdperk gevormd. Het Centraal Massief kent vele uitlopers en een daarvan is het Aubracgebergte. Het is een nogal rJe landschap waar weiden, bossen, maar ook rotspartijen elkaar afwisselen. De winters zijn er hard en sneeuwrijk. Regen, mist en een stevige bries kunnen er vanaf het vroege voorjaar tot eind mei voor komen. Het relatief zachte lenteweer komt pas in juni, maar ook dan is fris weer niet uitgesloten.

Je bagage wordt elke dag vervoerd tussen de hotels en de chambres d'Hôtes van je arrangement.De tocht kan starten op elke willekeurige dag.aubracHome           Wandelen             Aubrac W38

Voor een advies op maat...Over ons Zo boek je deze tocht Contactwebanalytics