map provenceLa Ligne Verte
Home           Fietsen           Lichte fietstochten , Actieve fietstochten en sportieve fietstochten
Provence "Le Mont Ventoux"
Fietsen in de Luberon en Vaucluse
Avignon, Vaison-la-Romaine, Fontaine-de-Vaucluse.
Standaard, Plus, Superior, Luxe

 Our English homepage

Fietsvakanties in de Provence
Fietsen rond de Mont Ventoux en in de Luberon

Luberon en de streek rondom de Mont Ventoux is voor fietsers een van de meest geliefde streken van Frankrijk. La Ligne Verte heeft hier in het noorden van de Provence enkele zeer mooie fietstochten uitgezet. Deze tochten gaan voornamelijk door het departement Vaucluse met de hoofdstad Avignon en het mooie gebied van de Luberon, maar ook in de pré-Alpen van de Drôme de Provence in het department Drôme zijn mooie fietsroutes uitgezet. Je hebt hier de keus uit lichte , zeer lichte en actieve en sportieve arrangementen.
De meeste actieve fietstochten kunnen echter als licht worden aangemerkt als je deze doet met een electrische fiets.

Je hebt de keus uit lichte, actieve en een zeer licht arrangement.

De actieve tochten beginnen in Cavaillon (F15 ) of in Buis-les-Baronnies inde Drôme. Voor een huurfiets zul je altijd eerst de trein naar Cavaillon moeten nemen (25 km).

De lichte tochten (F17) beginnen in Avignon de zeer lichte tocht begint in Cavailon. Voor een huurfiets zul je altijd eerst de trein naar Cavaillon moeten nemen (25 km).

Je kunt als je dat wilt ook in Avignon je vakantie beginnen. Je moet dan een extra overnachting te boeken in een van de hotels in Avignon. Fietsen vanuit Avignon is echter niet aan te raden. Je tocht begint dan in Cavaillon, zowel voor de actieve als voor de lichte tochten.

Je hebt de keus uit vier arrangementen: standaard **, plus (** en ***) en superior (*** en **) luxe (*** en ****). Je verblijft in hotels op loopafstand van de meest bezienswaardige plaatsen uit deze eens Romeinse provincie.

Mont Ventoux fietsenJe kunt kiezen op welk niveau je wil fietsen: langs, over de Mont Ventoux (1917m) of er om heen. Licht, sportief of actief.
De keuze van startplaats: Avignon Als je in het dynamische en culturele centrum van dit gebied wilt zijn.Vaison-la-Romaine of Buis-les-Baronnies Als je wel van oude Romeinse cultuur houdt maar de grote stad liever mijdt.


Kies hieronder de tocht van je voorkeur.


Over ons Boek deze tocht Contact

Les Dentelles de Montmirail nabij Vaison-la-Romaine

Les Dentelles de Montmirail in Provence


La Ligne Verte
Home           Fietsen           fietsen in de Provence