map provence

Actieve en Sportieve fietsarrangementen in de Provence

Fiets en wandelvakanties in zuid-frankrijk met La Ligne Verte


Home            Actieve fietstochten   en   sportieve fietstochten


link to our English website
Fietstochten rond de Mont Ventoux

Actief: 60 tot 80 km per dag

Start en einde naar keuze in Cavaillon of Buis-les-Baronnies.

Alle mogelijkheden:


Fietstochten naar de Gorges du Verdon

 • superior actief arrangement F93 Gorges du Verdon en Riviera

 • superior actief arrangement F62 van de Alpilles naar de Gorges du Verdon

 • La Ligne Verte heeft in het noorden van de Provence, rondom de Mont Ventoux enkele bijzondere fietstochten uitgezet. Deze tochten zijn voornamelijk in het department Vaucluse met de hoofdstad Avignon, maar ook in de pré-Alpen van de Drôme de Provence in het department Drôme zijn mooie fietstochten uitgezet.


  De Mont Ventoux, noordzijde

  Je overnacht vlakbij de meest bezienswaardige plekken van deze Romeinse provincie.

  De F15 is een "actieve" fietstrektocht. Over de Mont Ventoux (1917m) óf er omheen. Actief en sportief.

  Voor lichte fietstrektochten in de Provence-Luberon ga je naar de F17-arrangementen .

  Als je wat langer wilt fietsen en zowel de Provence Als je naar de Grands Causses ten westen van de Cevennen wilt fietsen, hebben wij diverse interessante, actieve of sportieve tochten op maat voor je. Wij hebben ook 15-daagse tochten in de Languedoc Roussillon en de Midi-Pyrénées. Deze tochten zijn superior*** of luxe ***/**** arrangementen. Je klikt hier voor onze luxe arrangementen.

  Marseille is een goede aanvlieg-luchthaven voor deze fietstochten. (o.a. Ryanair vanuit Eindhoven). Er is een directe treinverbinding van 1:30 uur minuten vanaf de luchthaven Marseille-Provence via Vitrolles naar Cavaillon, waar je ook moet zijn voor de huur van een fiets.

  Alle genoemde tochten zijn trektochten, waarbij je elke dag naar en ander hotel fietst. Je kunt als je dat wilt in elk van deze hotels een extra nacht boeken als je een rustdag wilt of Als je een extra rondrit zou willen maken. (Bijv. vanuit Vaison-la-Romaine een rondrit over de top van de Mont Ventoux Als je erg sportief bent).

  Fotopagina fietsen in Provence

  Fotopagina fietsen in Provence


  De Mont Ventoux in de departementen Vaucluse en Drôme zal je zowat de gehele tocht vergezellen. Deze machtige berg herbergt vele verrassingen.

  Romeinse brug in Vaison-la-Romaine
  Romeinse brug in Vaison-la-Romaine

  Provençaalse dorpjes en veel mooie en verschillende natuur. Deze fietstocht is zowel als een lichte, actieve als sportieve tocht te fietsen, dit laatste natuurlijk vooral Als je de Mont Ventoux zou willen beklimmen.
  Vaison-la-Romaine (60.000 Romeinen leefden hier 2000 jaar geleden) was ook in de Middeleeuwen een drukke stad. Tegenwoordig heeft Vaison-la-Romaine op dinsdagochtend een druk bezochte markt.
  Buis-les-Baronnies is een gezellig stadje met een mooi arcaden plein in het departement Drômeten noorden van de Mont Ventoux.

  Je fietst eerst door de Drômeten noorden van de Mont Ventoux. Daarna fiets jedoor de canyon van de Gorges de la Nesque aan de zuidkant van de Mont Ventoux naar de Luberon. Hier zul je de Abbaye de Senanque en de beroemde Fontaine-de-Vaucluse
  bezoeken (een gigantische onder

  Col de Fontaube
  Drôme Provençale

  aardse rivier die hier aan de oppervlakte komt en waar Petrarca zijn gedichten schreef. Je komt in plaatsjes als Gordes, St. Saturnin les Apt en overnacht in Saignon. Tenslotte kom je in de streek van de Côtes du Rhône Villages-wijngaarden en de oude Romeinse plaats Vaison-la-Romaine, waar op dinsdag de alom bekende markt bezocht moet worden.

  De superior tocht kan in Avignon gestart worden of in l'Isle-sur-la-Sorgue. De luxe arrangementen starten in l'Isle-sur-la-Sorgue.

  Niveau: Deze tochten zijn "actieve" fietstrektochten.
  Start : op elke dag van de week vanaf Pasen tot eind november.


  Over ons Boek een tocht Contact


  Fietsen in Zuid-Frankrijk met La Ligne Verte
  Lichte
  Fietsvakanties

  max  50 - 60 km
  Aktieve
  Fietsvakanties

  Max 60 - 80 km