Back to Homepage      

 

Fietsen in de Dordogne vallei en in Lot - Quercy.

Sarlat, Rocamadour en Padirac

 Home  ►  Fietsen  ►   Dordogne vallei  F18 (licht) en F19 (actief)

Voor een advies op maat...   

U vindt ons op Facebook

>> english pages   Our English homepage      


 Over ons Referenties Zo boekt u een tocht contact Algemene voorwaarden
Zeer lichte fietsvakanties Lichte fietsvakanties Actieve fietsvakanties Sportieve fietsvakanties

 

F18-plus
F18-superior
F18-luxe

Lot & Quercy - Rocamadour
Lichte en zeer lichte fietstochten in de Dordogne vallei

F19-plus
F19-superior
F19-luxe

Périgord Noir & Quercy - Aktief

 

 Rocamadour

F18  Dordognevallei-Quercy-Lot  (Lichte fietsarrangementen)

  • 6, 7 of 8 dagen zeer lichte fietstochten in de Dordogne vallei met bagage transport. Als u een rustdag wilt inlassen of vanuit een hotel een rondrit van een dag wilt maken kunt het arrangement verlengen met een extra nacht/dag.

  • Korte tot zeer korte minimum afstanden van niet meer dan 20 km per dag; langere afstanden worden ook beschreven.

  • Op basis van half pension (plus en superior arrangement) en B&B (luxe arrangement)

Tussen de Auvergne in het Noorden, de Pyrenéén in het zuiden, de Ardèche in het oosten en de Atlantische Oceaan in het westen stroomt de Dordogne. Deze rivier heeft altijd toeristen van de hele wereld getrokken.

Carrennac sure DordogneBeroemde bezienswaardigheden zijn Sarlat, de Gouffre du Padirac, de grotten van Lascaux en Rocamadour, een in Renaissance stijl tegen de steile bergwand gebouwd dorpje op de pelgrimsroute naar Santiago de  Compostella.

 

De F18 is een zeer lichte 6-, 7-  of  8-daagse fietsvakantie, 20 tot 30 km per dag;
met bagagetransport.

Van deze fietsreis is er een "plus", een superior en een luxe versie.  Het Luxe arrangement langs met  3*** hotels en een uitzonderlijk hotel de charme in het Middeleeuwse Martel.
In deze zeer aangename fietsreis met afstanden van tot maximaal 30 km per dag fietst u door de vallei van de Dordogne in het gebied van de Quercy (Departement Lot). U fietst afwisselend door de Dordogne vallei en over de Causse du Quercy, een glooiend, maar ruig aandoend kalksteenplateau met open landschappen. Veel minder gepolijst dan de meer bekende delen van de Dordogne maar minder ruig en verlaten dan het gebied van de Grands Causses in Aveyron.

Rocamadour, de tweede toeristische attractie van Frankrijk met zijn mooie kleine canyon in de Gorges de l'Ouysse naar de mooie Dordogne vallei .


 

 

Rocamadour

F19: Dordogne Périgord en Quercy (Actieve fietsarrangementen)

De F19 is een actieve fietsreis met afstanden tot maximaal 70 km per dag. U fietst u het eerste gedeelte door de Périgord Noir, bekend van de truffels en de vele prehistorische grotten. U verblijft uiteraard in Sarlat, een door Unesco beschermde middeleeuwse stad, met een gezellige en beroemde markt op zaterdag en woensdag.

 

Daarna komt u door de vallei van de Dordogne in het gebied van de Quercy (Departement Lot). U fietst afwisselend door de Dordogne vallei en over de Causse du Quercy, een glooiend, maar ruig aandoend kalksteen-plateau met open landschappen. Veel minder gepolijst dan de meer bekende delen van de Dordogne maar minder ruig en dan het gebied van de Grands Causses in Aveyron.
Rocamadour, de tweede toeristische attractie van Frankrijk ligt aan een mooie kleine canyon in de Gorges de l'Ouysse, die uitkomt in Dordogne.
Deze tocht heeft vele attracties zoals de oude trein bij Martel en Souillac, beide oude middeleeuwse stadjes. U komt langs de spectaculaire grot met onderaardse rivier, de Gouffre de Padirac, en bij de grotten van Lascaux als u wat langer wilt fietsen.

 

Fotopagina Dordogne Vallei
 

 

F18-plus
F18-superior
F18-luxe

Lot & Quercy - Rocamadour
Lichte fietstochten in de Dordogne vallei

F19-plus
F19-superior

F19-luxe

Périgord Noir & Quercy - Sarlat, Rocamadour.
Aktief

 

 Over ons Referenties Zo boekt u een tocht contact Algemene voorwaarden


 

de Dordogne valleiReisadvies
Vanuit de luchthaven London Stansted (Met easyJet  kunt u naar London Stansted) vliegt u beste naar Bergerac of Limoges (Ryanair).
U kunt ook naar Toulouse vliegen. Kosten van bus en trein naar Souillac € 35,- (excl.)

Met de trein vanaf Parijs in 4 uur en 30 minuten. Vertrek om 7:09h, 9:09h; 9:39h or 13:56h. Kosten: 2de klas: € 48,- , 1st klas € 72.- . 

Routebeschrijving naar Souillac in Dordogne vallei. Routebeschrijving
U neemt de A10 van Parijs naar Orlééns en de A71 naar Vierzon. U verlaat de A71 bij afslag 5 en neemt de A20 naar Brive-la Gaillarde en
Montauban.
U verlaat de A20 bij de afslag Souillac. U volgt de borden Souillac en in het centrum van het stadje Souillac aangekomen kunt u het beste de borden “Hotel la Vieille Auberge” volgen of anders eerst naar het station gaan (borden Gare SNCF volgen) en op de rotonde 300m vóór het station de Avenue Martin Malvy nemen en deze helemaal uitrijden. U komt dan bij het hotel uit.
La Vielle Auberge
1, rue de le Recège
46200 SOUILLAC
tel. 0565327943

Met de trein: Vanuit Parijs -Gare d’Austerlitz- kunt u dagelijks om 14 :02 vertrekken nar Souillac, aankomst om 18:31 uur.
Om 07:16 en 08 :50 kunt u de trein terug naar Parijs nemen (4,5 uur).
Vanuit het station belt u het hotel. Zij komen u dan ophalen. Als u wilt lopen loopt u de stationsstraat uit tot rotonde, daar volgt u de borden La Vieille Auberge of de Avenue Martin Malvy nemen en deze helemaal uitlopen. U komt dan bij het hotel uit. (10 min lopen).

Vanuit de luchthaven London Stansted vliegt u beste naar Brive.
U kunt ook naar Toulouse vliegen. kosten bus en trein naar Souillac € 35,- (excl.)

Met de trein vanaf Parijs in 4 uur en 30 minuten. Vertrek om 7:09h, 9:09h; 9:39h or 13:56h. Kosten: 2de klas: € 48,- , 1st klas € 72.- .
Van Souillac terug naar Parijs: vertrek om 07:05 of 09:03 of 13;10.

Fotopagina Dordogne Vallei
 

La Ligne Verte BV:
Dufaystraat 5-II  Amsterdam Nederland.
Tel: +31657098426 of
per email: Contact


 

U vindt ons op Facebook

 


Zeer lichte fietsvakanties Lichte fietsvakanties Actieve fietsvakanties Sportieve fietsvakanties