Home  -   Wandelen  -  Aubrac W38

Voor een advies op maat...


Wandelen op de Aubrac

(begeleid of onbegeleid)


In het zuiden van het Central Massif op het magische plateau van de Aubrac (1300m alt.) kan de wandelaar zijn hart ophalen. 
Fantastische vergezichten. Dit gebied is goed bekend bij de pelgrims op hun weg naar Santiago de Compostella. De Aubrac is misschien wel het meest indrukwekkende gebied van deze bedevaartstocht.  link to our English website

De wandelingen kunnen zeer goed onbegeleid worden gedaan, maar op verzoek kunnen wij ook voor één of meerdere dagen een begeleider aan uw arrangement koppelen. Extra begeleide of onbegeleide dagtochten kunnen naar believen worden ingevoegd. Uw arrangement wordt als u wilt geheel op maat gemaakt.

U kunt kiezen uit een superior *** arrangement of een **plus arrangement. of een standaard ** arrangement

5 tot 8 dagen, 4 tot 7 nachten, 3 tot 6 wandeldagen langs ** of *** hotels en chambres d'Hôtes ** of *** comfort.

De Aubrac is een middelhooggebergte (1000 tot 1400 m hoog) van vulkanische oorsprong en maakt deel uit van het Centraal Massief. Ongeveer 300 miljoen jaar geleden werd dit gebergte in het Carboon- en Permtijdperk gevormd. Het Centraal Massief kent vele uitlopers en één daarvan is het Aubracgebergte. Het is een nogal ruw landschap waar weiden, bossen, maar ook rotspartijen elkaar afwisselen. De winters zijn er hard en sneeuwrijk. Regen, mist en een stevige bries kunnen er vanaf het vroege voorjaar tot eind mei voor komen. Het relatief zachte lenteweer komt pas in juni, maar ook dan is fris weer niet uitgesloten. 

Uw bagage wordt elke dag vervoerd tussen de hotels en de chambres d'Hôtes van uw arrangement.De tocht kan starten op elke willekeurige dag. Over ons Referenties Zo boek je deze tocht Contact Algemene voorwaarden


 Home  -   Wandelen  -  Aubrac W38

Voor een advies op maat...