homepage La Ligne Verte


 Home  -  Fietsen  -   Actieve fietstochten en sportieve fietstochten  -  F15-actief

Voor een advies op maat...


Zeer lichte fietsvakanties Lichte fietsvakanties Actieve fietsvakanties Sportieve fietsvakanties

Voor een advies op maat...

U vindt ons op Facebook


Fietsvakantie Drome Provençale, Vaucluse en Luberon

link to our English website

Trektochten rond de Mont Ventoux  2020


Actief: 60 tot 80km per dagStart en einde naar keuze in Cavaillon, Vaison-la-Romaine of Buis-les-Baronnies.

Alle details van het standaardactief arrangement F15 mét fietshuur -
Alle details van het standaardactief arrangement F15 zonder fietshuur -

Alle details van het plusactief arrangement F15 zonder fietshuur -
Alle details van het plus actief arrangement F15 mét fietshuur -

Alle details van het superioractief arrangement F15 met/zonder fietshuur -

Alle details van het luxeactief arrangement F15 met/zonder fietshuur -

La Ligne Verte heeft in het noorden van de Provence, rondom de Mont Ventoux enkele bijzondere fietstochten uitgezet. Deze tochten zijn voornamelijk in het department Vaucluse met de hoofdstad Avignon, maar ook in de pré-Alpen van de Drome de Provence in het department Drome zijn mooie fietstochten uitgezet.

U overnacht vlakbij en niet op enige afstand van de meest bezienswaardige plaatsen uit deze Romeinse provincie.

De F15 is een "actieve" fietstrektocht. Over de Mont Ventoux (1917m) óf er omheen. Actief en sportief.

Voor lichte fietstrektochten in de Provence-Luberon gaat u naar
de F17-arrangementen.
Als u wat langer wilt fietsen en zowel de Provence als u naar de Grands Causses ten westen van de  Cevennen wilt fietsen, hebben wij diverse interes-sante, actieve of sportieve tochten op maat voor u. Wij hebben ook 15-daagse tochten in de Languedoc Roussillon en de Midi-Pyrénées. Deze tochten zijn superior*** of luxe ***/**** arrangementen. U klikt hier voor deze arrangementen.

Marseille is een goede aanvlieg-luchthaven voor deze fietstochten. (o.a. Ryanair vanuit Eindhoven). Er is een directe treinverbinding van 1:30 uur minuten vanaf de luchthaven Marseille-Provence via Vitrolles naar Cavaillon, waar u ook moet zijn voor de huur van een fiets.

Alle genoemde tochten zijn trektochten, waarbij u elke dag naar en ander hotel fietst. U kunt als u dat wilt in elk van deze hotels een extra nacht boeken als u een rustdag wilt of als u een extra rondrit zou willen maken. (Bijv. vanuit Vaison-la-Romaine een rondrit over de top van de Mont Ventoux als u erg sportief bent).

Fotopagina fietsen in Provence

Fotopagina fietsen in Provence


De Mont Ventoux in de departementen Vaucluse en Drome zal u zowat de gehele tocht vergezellen. Deze machtige berg herbergt vele verrassingen. Romeinse brug in Vaison-la-RomaineProvençaalse dorpjes en veel mooie en verschillende natuur.  Deze fietstocht is zowel als een lichte, actieve als sportieve tocht te fietsen, dit laatste natuurlijk vooral als u de  Mont Ventoux zou willen beklimmen.
Vaison-la-Romaine (60.000 Romeinen leefden hier 2000 jaar geleden) was ook in de Middeleeuwen een drukke stad. Tegenwoordig heeft Vaison-la-Romaine op dinsdagochtend een druk bezochte markt.
Buis-les-Baronnies is een gezellig stadje met een mooi arcaden plein in het departement Drometen noorden van de Mont Ventoux.

U fietst eerst door de Drometen noorden van de Mont Ventoux. Daarna fietst udoor de canyon van de Gorges de la Nesque aan de zuidkant van de Mont Ventoux naar de Luberon. Hier zult u de Abbaye de Senanque en de beroemde Fontaine de Vaucluse bezoeken (een gigantische onderCol de Fontaubeaardse rivier die hier aan de oppervlakte komt en waar Petrarca zijn gedichten schreef. U komt in plaatsjes als Gordes, St. Saturnin les Apt en overnacht in Saignon. Tenslotte komt u in de streek van de Côtes du Rhône Villages-wijngaarden en de oude Romeinse plaats Vaison-la-Romaine, waar op dinsdag de alom bekende markt bezocht moet worden.

De superior tocht kan in Avignon gestart worden of in l'Isle-sur-la-Sorgue. De luxe arrangementen starten in l'Isle-sur-la-Sorgue.Niveau: Deze tochten zijn "actieve" fietstrektochten.
Start : op elke dag van de week vanaf Pasen tot eind november.


Over ons Een arrangement boeken Contact


↓Meer fiets-trektochten van La Ligne Verte   ↓

Zeer licht
Klik HIER
Licht
Klik HIER
Actief
Klik HIER
Sportief
Klik HIER


 Home  -  Fietsen  -   Actieve fietstochten en sportieve fietstochten  -  F15

Voor een advies op maat...