Fietsvakantie Drôme Provençale en Luberon

Trektocht rondom de Mont Ventoux

Fiets en wandelvakanties in zuid-frankrijk met La Ligne Verte
Home     - -    Lichte fietstochten      - -     Actieve fietstochten      - -     sportieve fietstochten


Fietsen-Provence F15-cav. Standaard**, Plus**/*** en *** superior****.


Our English homepage
Zeer lichte
fietsvakanties
Lichte
fietsvakanties
Actieve
fietsvakanties
Sportieve
fietsvakanties


link to our English websiteFietsvakantie Drôme Provençale, Vaucluse en Luberon

Trektochten rond de Mont Ventoux 2022

Actief: 60 tot 80km per dagStart en einde naar keuze in Cavaillon, Vaison-la-Romaine of Buis-les-Baronnies.

Alle details van het standaardactief arrangement F15 mét fietshuur -
Alle details van het standaardactief arrangement F15 zonder fietshuur -

Alle details van het plusactief arrangement F15 zonder fietshuur -
Alle details van het plus actief arrangement F15 mét fietshuur -

Alle details van het superior actief arrangement F15 met/zonder fietshuur -

Alle details van het luxe actief arrangement F15 met/zonder fietshuur -

La Ligne Verte heeft in het noorden van de Provence, rondom de Mont Ventoux enkele bijzondere fietstochten uitgezet. Deze tochten zijn voornamelijk in het department Vaucluse met de hoofdstad Avignon, maar ook in de pré-Alpen van de Drôme de Provence in het department Drôme zijn mooie fietstochten uitgezet.


De Mont Ventoux, noordzijde

Je overnacht vlakbij en niet op enige afstand van de meest bezienswaardige plaatsen uit deze Romeinse provincie.

De F15 is een "actieve" fietstrektocht. Over de Mont Ventoux (1917m) óf er omheen. Actief en sportief.

Voor lichte fietstrektochten in de Provence-Luberon ga je naar
de F17-arrangementen .Als je wat langer wilt fietsen en zowel de Provence Als je naar de Grands Causses ten westen van de Cevennen wilt fietsen, hebben wij diverse interes-sante, actieve of sportieve tochten op maat voor je. Wij hebben ook 15-daagse tochten in de Languedoc Roussillon en de Midi-Pyrénées. Deze tochten zijn superior*** of luxe ***/**** arrangementen. U klikt hier voor deze arrangementen.

Marseille is een goede aanvlieg-luchthaven voor deze fietstochten. (o.a. Ryanair vanuit Eindhoven). Er is een directe treinverbinding van 1:30 uur minuten vanaf de luchthaven Marseille-Provence via Vitrolles naar Cavaillon, waar je ook moet zijn voor de huur van een fiets.

Alle genoemde tochten zijn trektochten, waarbij je elke dag naar en ander hotel fietst. Je kunt als je dat wilt in elk van deze hotels een extra nacht boeken als je een rustdag wilt of Als je een extra rondrit zou willen maken. (Bijv. vanuit Vaison-la-Romaine een rondrit over de top van de Mont Ventoux Als je erg sportief bent).

Fotopagina fietsen in Provence

Fotopagina fietsen in Provence


De Mont Ventoux in de departementen Vaucluse en Drôme zal je zowat de gehele tocht vergezellen. Deze machtige berg herbergt vele verrassingen.

Romeinse brug in Vaison-la-Romaine
de Romeinse brug van Vaison-la-Romaine

Provençaalse dorpjes en veel mooie en verschillende natuur. Deze fietstocht is zowel als een lichte, actieve als sportieve tocht te fietsen, dit laatste natuurlijk vooral Als je de Mont Ventoux zou willen beklimmen.
Vaison-la-Romaine (60.000 Romeinen leefden hier 2000 jaar geleden) was ook in de Middeleeuwen een drukke stad. Tegenwoordig heeft Vaison-la-Romaine op dinsdagochtend een druk bezochte markt.
Buis-les-Baronnies is een gezellig stadje met een mooi arcaden plein in het departement Drômeten noorden van de Mont Ventoux.

Col de Fontaube
Ten noorden van de Mont Ventoux

Je fietst eerst door de Drômeten noorden van de Mont Ventoux. Daarna fiets jedoor de canyon van de Gorges de la Nesque aan de zuidkant van de Mont Ventoux naar de Luberon. Hier zul je de Abbaye de Senanque en de beroemde Fontaine-de-Vaucluse
bezoeken (een gigantische onderaardse rivier die hier aan de oppervlakte komt en waar Petrarca zijn gedichten schreef. Je komt in plaatsjes als Gordes, St. Saturnin les Apt en overnacht in Saignon. Tenslotte kom je in de streek van de Côtes du Rhône Villages-wijngaarden en de oude Romeinse plaats Vaison-la-Romaine, waar op dinsdag de alom bekende markt bezocht moet worden.

De superior tocht kan in Avignon gestart worden of in l'Isle-sur-la-Sorgue. De luxe arrangementen starten in l'Isle-sur-la-Sorgue.

Extra dagen: wij bevelen Vaison-la-Romaine aan voor een extra dag. Je kunt de zeer interessante Romeinse en middeleeuwse stad bezoeken. Op dinsdag is er een zeer uitgebreide markt en je kunt er ook de startplaats van maken, Als je de Mont Ventoux wilt beklimmen.


Niveau: Deze tochten zijn "actieve" fietstrektochten.
Start : op elke dag van de week vanaf Pasen tot eind november.


Over ons Een arrangement boeken Contact

↓ Meer fiets-trektochten van La Ligne Verte ↓

Zeer lichte
fietsvakanties
Lichte
fietsvakanties
Actieve
fietsvakanties
Sportieve
fietsvakanties

Home     - - F15 - -   Actieve fietstochten     en    sportieve fietstochten