Fiets en wandelvakanties in zuid-frankrijk met La Ligne Verte


Home - Fietsen - Lichte fietstochten , Actieve fietstochten en sportieve fietstochten - Fietsen-Provence -F15-cav

Voor een advies op maat...

link to our English website

Zeer lichte
fietsvakanties
Lichte
fietsvakanties
Actieve
fietsvakanties
Sportieve
fietsvakanties

Fietsvakantie Drome Provençale en Luberon

Trektocht rondom de Mont VentouxAlle details van de F15-Cav met fietshuur op deze pagina.
Start en einde in Cavaillon.

Als u niet per sé huurfietsen nodig hebt kunt u ook deze tocht vanuit Buis-les-Baronnies in de Dromestarten. Klik dan op deze link:Alle details van de F15 zonder fietshuur. Start en einde in Buis-les-Baronnies .

Prijzen en details **standaard** arrangement F15 cav met (of zonder) fietshuur.
Prijzen en details **plus*** arrangement F15 cav met (of zonder) fietshuur.

Prijzen en details ***superior*** actief arrangement F15met (of zonder) fietshuur.
Prijzen en details ***luxe**** actief arrangement F15 met (of zonder) fietshuur.

La Ligne Verte heeft in het noorden van de Provence, rondom de Mont Ventoux enkele bijzondere fietstochten uitgezet. Deze tochten gaan voornamelijk door het department Vaucluse met de hoofdstad Avignon, maar ook in de pré-Alpen van de Drome de Provence in het department Drome zijn mooie fietstochten uitgezet.

U heeft de keus uit twee arrangementen: standaard ** of plus (** en ** of *** hotels). U verblijft in hotels in de directe nabijheid van (en niet op enige afstand van) de meest bezienswaardige plaatsen uit deze ooit Romeinse provincie Transalpina (voor de latinisten onder u).
U kunt ook kiezen uit twee niveaus om te fietsen. Over de Mont Ventoux (1917m) of er om heen. Actief en sportief.


Marseille is een goede aanvliegluchthaven voor deze fietstochten. (o.a. Ryanair vanuit Eindhoven). Er is een directe treinverbinding van 1:30 uur minuten vanaf de luchthaven Marseille-Provence via Vitrolles naar Cavaillon, waar u ook moet wezen voor de huur van een fiets.

Alle genoemde tochten zijn trektochten, waarbij u elke dag naar en ander hotel fietst. U kunt als u dat wilt in elk van deze hotels een extra nacht boeken als u een rustdag wilt of als u een extra rondrit zou willen maken. (Bijv. vanuit Vaison-la-Romaine een rondrit over de top van de Mont Ventoux als u erg sportief bent).

Fotopagina fietsen in Provence

F15-Cav: Cavaillon, Venasque, Vaison-la-Romaine, Nyons, Buis-les-Baronnies, Aurel, Saignon, Cavaillon.

Fotopagina fietsen in Provence

6 tot 11 dagen. Standaard en "plus" arrangementen. Start in Buis-les-Baronnies.
De Mont Ventoux in de departementen Vaucluse en Drome zal u vergezellen gedurende zowat de gehele tocht. Deze machtige berg herbergt vele verrassingen. Provençaalse dorpjes en veel mooie en verschillende natuur. Deze fietstocht is een Freewheeler, actieve of sportieve tocht, dit laatste natuurlijk vooral als u de Mont Ventoux zou willen beklimmen.
Vaison-la-Romaine (60.000 Romeinen leefden hier 2000 jaar geleden) was ook in de Middeleeuwen en drukke stad. Tegenwoordig heeft Vaison-la-Romaine op dinsdagochtend een druk bezochte markt.
Buis-les-Baronnies is een gezellig stadje met een mooi arcaden plein in het departement Drometen noorden van de Mont Ventoux.

Romeinse brug in Vaison-la-Romaine

U fietst eerst door de Vaucluse en de wijngarden van de Côtes du Rhône Villages naar Het romeinse stadje Vaison-la-Romaine waar op dinsdag de alom bekende markt bezocht moet worden. Daarna fietst u twee etappes door de Drometen noorden van de Mont Ventoux. De volgende etappe gaat door de canyon van de Gorges de la Nesque aan de zuidkant van de Mont Ventoux naar de Luberon. Hier zult u de Abbaye de Senanque en de beroemde Fontaine-de-Vaucluse
bezoeken (een gigantische onderaardse rivier die hier aan de oppervlakte komt en waar Petrarca zijn gedichten schreef. U komt in plaatsjes als Gordes, St.Saturnin les Apt en overnacht in Saignon. Door de Luberon fietst u terug naar Cavaillon.


Col de Fontaube

Het programma van deze tocht.

Douche-WC op kamer ook in standaard trip.
Plus variant: In Vaison-la-Romaine verblijft u in een ***hotel in de oude middeleeuwse stad. Verder geen verschil tussen standaard en plus arrangement.
Start : elke dag van de week tussen april en november.

Niveau: Deze tocht is een "actieve" fietstrektocht.
Start : op elke dag van de week vanaf Pasen tot eind november.
In Buis-les-Baronnies verblijft u op B & Bbasis in het oude centrum in een **hotel op het Arcaden plein of in een *** hotel met zwembad even buiten het centrum.Prijzen en alle details standaard ** arrangementen.

Prijzen en alle details plus **en *** arrangementen.


Over ons Een arrangement boeken Contact

Overzicht van andere fietstochten in de Provence

F15 Provence, Drome, Luberon en Mont Ventoux actief of sportief
F17 Provence, Luberon licht en zeer licht

Zeer lichte
fietsvakanties
Lichte
fietsvakanties
Actieve
fietsvakanties
Sportieve
fietsvakanties

Home - Fietsen - Actieve fietstochten en sportieve fietstochten - F15 cav

Voor een advies op maat...