Aveyron Fietsvakanties Millau Grands Causses Gorges & Causses

Fiets en wandelvakanties in zuid-frankrijk met La Ligne Verte

Home           Actieve fietstochten        F11 - Actieve Fietsvakantie - Stnd/plus/sup

Our English homepage
Millau - Gorges du Tarn - Pays de Roquefort - Vallée du Tarn - Millau.

Fietsvakantie in Parc des Grands Causses.


6- tot 10 daagse fietstochten met bagagetransport door de Gorges du Tarn. Je kunt je tocht in elk hotel verlengen met een rustdag. Je verblijft alleen tweemaal in hetzelfde hotel als je dat zelf aangeeft.

Deze tocht wordt op maat licht, actief of sportief aangeboden.


Gorges du Tarn


Een tocht met veel spectaculaire panorama's en afdalingen, zowel voor de freewheeler als voor meer sportieve fietsers bedoeld.
In de lichte variant kun je beneden in de dalen blijven fietsen (Je zult echter toch driemaal een hoogteverschil van 400m moeten overbruggen). In de sportieve versies kun je in kiezen voor een tocht waarbij je de Mont Aigoual (1565m) in het Cevennen gebergte beklimt.


Causses

De tocht begint in Millau en via de vallei van de Tarn fiets je naar de majestueuze Gorges du Tarn. Je fietst door het indrukwekkende Cirque de Navacelles en langs de afgronden van de Larzac Méridional in het departement Hérault.


Ten oosten van Millau, stroomopwaarts naar de Cevennes en de bronnen van de Tarn met zijn vele zijrivieren ontstonden miljoenen jaren geleden de spectaculaire canyons en gorges: de Gorges de la Dourbie, Gorges de la Jonte, Gorges du Trèvezel en de beroemdste, de Gorges du Tarn. Hier het meest spectaculaire fietsgebied in het Parc des Grands Causses. Steile afgronden, onderaardse rivieren, curieuze rotsformaties en hier ook de bloemenpracht van kalsteenplateaus in mei en juni. Een bezoek aan de Grotte Rose van Dargilan, de bizarre rotsformaties van Le Chaos de Montpellier le Vieux.

Je logeert de eerste en de laatste dag in het Château de Creissels op basis van Half Pension (plus arrangement) of op basis van Logies en Ontbijt in Millau (standaard arrangement).


Gorges du Tarn

In het stroomgebied van de Tarn ligt het Parc Naturel Régional des Grands Causses. Dit natuurpark onder de Auvergne, aan de zuidkant begrensd door het Bark du Haut Languedoc en aan de oostkant door het Parc National des Cevennes, ligt in het Massif Central, het oudste gebergte van West-Europa. Het Parc des Grands Causses heeft zeer veel verschillende soorten landschappen: dorre kalksteenplateaus met vele grotten en onderaardse rivieren (de causses), bergen, canyons (gorges) en lieflijke valleien in een middelhoog bergachtig decor. Voor wandelaars en fietsers een paradijs van weidse vergezichten en ongerepte natuur.
Het park met een oppervlakte van 3156 km2 is groter dan de provincie Zuid-holland of de Provincie Antwerpen.
Millau, een gezellige kleine ZuidFranse stad is het centrum van dit gebied. Gelegen bij het hoogste viaduct ter wereld van de tolvriJe A75 is deze stad van 22.000 inwoners het bruisend centrum van allerhande actieve vakanties. De meeste fiets- en wandeltochten van La Ligne Verte vinden hier in het zuiden van de Aveyron plaats. Het departement Aveyron, een gebied ongeveer zo groot als Friesland, Groningen, Drente en Overijssel heeft ongeveer 270.000 inwoners.

Where is Aveyron? In het park zelf wonen slechts 64.000 inwoners. Rust en ruimte zijn er vanzelfsprekend.

Een streek die, met uitzondering van de Gorges du Tarn, nog niet door toeristen is ontdekt, ondanks een prachtig, uitzonderlijk gevarieerd en ongerept natuurlijk decor.

Het levenstempo is hier nog aangepast aan de seizoenen en de zon.

Je komt hier nooit of je komt hier een keer terug. De wandelingen op een hoogte van tussen de 300 en de 1000 meter gaan over glooiende heuvels en steppeachtige hoogvlakten naar de dalen en gorges van de rivier de Tarn.

In de Gorges (niet alleen van de Tarn, maar ook die van de Dourbie, de Jonte en de Trèvezel) bieden de uitgeslepen dalen spectaculaire vergezichten.


Fotopagina Gorges & Causses

Van deze tocht kun je kiezen uit drie arrangementen, voor alle details surft naar:

F11 - standaard ** arrangement


F11 - plus ** en *** arrangement


F11 - superior ***, **** en ** arrangement

Over ons Boek deze tocht Contact
↓ Meer fiets-trektochten in Zuid-Frankrijk ↓


Zeer lichte fietsvakanties Lichte fietsvakanties Actieve fietsvakanties Sportieve fietsvakantiesHome        Fietsvakanties          Lichte fietstochten        Actieve fietstochten  en  sportieve fietstochten       F11