Fiets en wandelvakanties in zuid-frankrijk met La Ligne Verte

Fietsen in de Dordogne Vallei Lot - Quercy.

Home - Fietsen - Dordogne vallei F18 Licht en zeer licht en F19 Actief

Voor een advies op maat...


Zeer lichte fietsvakanties in Zuid-Frankrijk Lichte fietsvakanties in Zuid-Frankrijk
Actieve fietsvakanties in Zuid-Frankrijk Sportieve fietsvakanties in Zuid-Frankrijk


Fietsarrangementen in de Dordogne vallei
Keuze uit zeer lichte, licht en actieve arrangementen

Fietsen Sarlat, Lascaux, Rocamadour en Padirac

DORDOGNE LICHT

DORDOGNE ZEER LICHT

DORDOGNE AKTIEF
Rocamadour

F18 Dordognevallei-Quercy-Lot (Lichte fietsarrangementen)

Tussen de Auvergne in het Noorden, de Pyreneen in het zuiden, de Ardèche in het oosten en de Atlantische Oceaan in het westen stroomt de Dordogne. Deze rivier heeft altijd toeristen van de hele wereld getrokken.

Carrennac sure Dordogne Beroemde bezienswaardigheden zijn Sarlat, de Gouffre de Padirac, de grotten van Lascaux en Rocamadour, een in Renaissance stijl tegen de steile bergwand gebouwd dorpje op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.


De F18-arrangementen zijn zeer lichte 6-, 7- of 8-daagse fietsvakanties, 20 tot 30 km per dag;
met bagagetransport.
Van deze fietsreis is er een "plus", een superior en een luxe versie. Het Luxe arrangement langs met 3*** hotels en een uitzonderlijk hotel de charme in het Middeleeuwse Martel.
In deze zeer aangename fietsreis met afstanden van tot maximaal 30 km per dag fiets je door de vallei van de Dordogne in het gebied van de Quercy (Departement Lot). Je fietst afwisselend door de Dordogne vallei en over de Causse du Quercy, een glooiend, maar ruig aandoend kalksteenplateau met open landschappen. Veel minder gepolijst dan de meer bekende delen van de Dordogne maar minder ruig en verlaten dan het gebied van de Grands Causses in Aveyron.
Rocamadour, de tweede toeristische attractie van Frankrijk met zijn mooie kleine canyon in de Gorges de l'Ouysse naar de mooie Dordogne vallei .Rocamadour

F19: Dordogne Périgord en Quercy (Actieve fietsarrangementen)

De F19 is een actieve fietsreis met afstanden tot maximaal 70 km per dag. U fiets je het eerste gedeelte door de Périgord Noir, bekend van de truffels en de vele prehistorische grotten. U verblijf uiteraard in Sarlat, een door Unesco beschermde middeleeuwse stad, met een gezellige en beroemde markt op zaterdag en woensdag.


Daarna kom je door de vallei van de Dordogne in het gebied van de Quercy (Departement Lot). Je fietst afwisselend door de Dordogne vallei en over de Causse du Quercy, een glooiend, maar ruig aandoend kalksteen-plateau met open landschappen. Veel minder gepolijst dan de meer bekende delen van de Dordogne maar minder ruig en dan het gebied van de Grands Causses in Aveyron.
Rocamadour, de tweede toeristische attractie van Frankrijk ligt aan een mooie kleine canyon in de Gorges de l'Ouysse, die uitkomt in Dordogne.
Deze tocht heeft vele attracties zoals de oude trein bij Martel en Souillac, beide oude middeleeuwse stadjes. Je komt langs de spectaculaire grot met onderaardse rivier, de Gouffre de Padirac, en bij de grotten van Lascaux Als je wat langer wilt fietsen

Fotopagina Dordogne Vallei


F18-plus

F18-superior

F18-luxe
Lot & Quercy - Rocamadour
ZEER LICHTE fietstochten in de Dordogne vallei
F18-plus

F18-superior

F18-luxe
Dordogne vallei en Lot & Quercy - Rocamadour
LICHTE fietstochten in de Dordogne vallei

F53-superior

Lot, Causse Quercy - Rocamadour en Dordogne vallei
LICHTE fietstochten in de Lot
F19-plus

F19-superior

F19-luxe
Périgord Noir & Quercy - Sarlat, Rocamadour.
AKTIEVE fietstochten in de Dordogne vallei

Over ons Boek deze tocht Contact

de Dordogne vallei

Reisadvies
Vanuit de luchthaven London Stansted (Met easyJet kun je naar London Stansted) vlieg je het beste naar Bergerac of Limoges (Ryanair). Je kunt ook naar Toulouse vliegen. Kosten van bus en trein naar Souillac € 35,- (excl.)
Met de trein vanaf Parijs in 4 uur en 30 minuten. Vertrek om 7:09h, 9:09h; 9:39h or 13:56h.

Routebeschrijving naar Souillac in Dordogne vallei. Routebeschrijving
U neemt de A10 van Parijs naar Orléans en de A71 naar Vierzon. Je verlaat de A71 bij afslag 5 en neemt de A20 naar Brive-la Gaillarde en
Montauban. Je verlaat de A20 bij de afslag Souillac. Je volgt de borden Souillac en in het centrum van het stadJe Souillac aangekomen kun je het beste de borden "Hotel la Vieille Auberge" volgen of anders eerst naar het station gaan (borden Gare SNCF volgen) en op de rotonde 300m voor het station de Avenue Martin Malvy nemen en deze helemaal uitrijden. Je komt dan bij het hotel uit.
La Vielle Auberge
1, rue de la Recège

46200 SOUILLAC
tel. 0565327943

Met de trein: Vanuit Parijs -Gare d'Austerlitz- kun je dagelijks om 14:02 vertrekken nar Souillac, aankomst om 18:31 uur.
Om 07:16 en 08 :50 kun je de trein terug naar Parijs nemen (4,5 uur).
Vanuit het station belt je het hotel. Zij komen je dan ophalen. Als je wilt lopen loop je de stationsstraat uit tot rotonde, daar volg je de borden La Vieille Auberge of de Avenue Martin Malvy nemen en deze helemaal uitlopen. Je komt dan bij het hotel uit. (10 min lopen).

Vanuit de luchthaven London Stansted vlieg je het beste naar Brive. Je kunt ook naar Toulouse vliegen. kosten bus en trein naar Souillac € 35,- (excl.)
Met de trein vanaf Parijs in 4 uur en 30 minuten. Vertrek om 7:09h, 9:09h; 9:39h of 13:56h.
Van Souillac terug naar Parijs: vertrek om 07:05 of 09:03 of 13:10.

Fotopagina Dordogne Vallei

La Ligne Verte BV:
Dufaystraat 5-II Amsterdam Nederland.
Tel: +31657098426 of per email: ContactFiets en wandelvakanties in zuid-frankrijk met La Ligne Verte

Fietsen in de Dordogne Vallei Lot - Quercy.

Home - Fietsen - Dordogne vallei F18 Licht en zeer licht en F19 Actief

© Met dank aan LOT-Tourisme, A.Leconte voor de achtergrondfoto van deze pagina


Zeer lichte fietsvakanties in Zuid-Frankrijk Lichte fietsvakanties in Zuid-Frankrijk
Actieve fietsvakanties in Zuid-Frankrijk Sportieve fietsvakanties in Zuid-Frankrijk